Kiemelt nevelési területünk a mozgás, mely a 3-7 éves gyermekek lételeme, minden képességfejlesztés, minden további fejlődés alapja. Hangsúlyozottan foglalkozunk azzal, hogy játékidő alatt is biztosítsunk lehetőséget mozgásra. A rendelkezésre álló speciális mozgásfejlesztő eszközök lehetővé teszik, hogy a gyermekek szabadon kísérletezhessenek (akár a csoportszobákban is), és eközben nemcsak mozgásuk fejlődik, hanem érzelmi életük is kiegyensúlyozottabbá válik, magabiztosabbak lesznek. Az óvodához nagy alapterületű játszóudvar tartozik, mely elegendő teret biztosít a gyermekek mozgásigényének kielégítéséhez. Tágas és jól felszerelt tornateremmel rendelkezünk, ahol sokféle speciális mozgásfejlesztő eszköz és tornaszer segíti a szervezett nagymozgást.

Óvodánk 5 csoporttal működik. Nevelési céljainkat tiszta és vegyes életkorú csoportokban valósítjuk meg, így mindenki megtalálja a számítását. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a testvérek egy csoportba járjanak.

Nevelőtestületünk jól képzett, sokéves tapasztalattal rendelkező, igényes, innovatív munkatársakból áll. Az óvodapedagógusok munkáját pedagógiai asszisztensek, logopédus, pszichológus, és a sajátos nevelési igényű gyermekeink fejlesztését speciális szakemberek (szomatopedagógus, SNI logopédus) ill. gyógypedagógus segítik.

Az ünnepek szervezésénél nemcsak a hangulatteremtésre fektetünk nagy hangsúlyt, hanem a hagyományőrzésre, a népi kultúra ápolására is. Hagyományaink, családdal közös rendezvényeink: évadnyitó-csoportépítő pizzaparti, szüreti mulatság (szőlőpréselés, mustkészítés, táncház), lámpás felvonulás libalakomával, adventi készülődés (mikulásvárás, közös gyertyagyújtás), farsang, anyák napja, gyermeknapi családi bográcsparti, húsvéti készülődés (locsolkodás), nagycsoportosok búcsúztatása, évet záró program, közös év végi kirándulás, stb. Gyermekeinket felköszöntjük a születésnapjukat, megemlékezünk nemzeti ünnepeinkről, ill. a környezet-, és természetvédelem jeles napjairól (Állatok Világnapja, Madarak, Fák Napja, Föld Napja, stb.) minden csoportban az életkori és fejlettségi szintnek megfelelően.

Óvoda által szervezett szolgáltatások:

térítés nélkül: fejlesztő pedagógus által szervezett foglalkozás és logopédiai foglalkozás igény és lehetőség szerint részt vehetnek a gyermekek: bábelőadásokon és zenés táncos gyermekműsorokon, évente kétszer fotózáson, TSMT fejlesztőtornán, a középső és nagycsoportosok az ovisakk foglalkozáson, zeneoviban, néptáncon, zenés tornán, ovi rockin, angolon, karate és ovifoci (REAC) foglalkozáson… stb.