Óvodánk kiemelt arculata a környezetünk megismerésére- és a környezetvédelem alapjainak megteremtésére nevelés.

 A környezettel való ismerkedés a gyermek fejlődését alapvetően befolyásoló, az életkor növekedésével egyre táguló, az ismeretszerzésben alapvetően mélyülő folyamat.

 A környezet megismerésére nevelés elősegíti azt, hogy a gyermek az őket közvetlenül körülvevő és a tágabb természeti, társadalmi környezetről olyan tapasztalatokat szerezzenek, amelyek az életkornak megfelelő, biztonságos eligazodáshoz, tájékozódáshoz, a környezettel való aktív kapcsolat tevékeny kialakításához nélkülözhetetlenek.

A természet megismerését, a természet védelmére nevelést az óvodás korban kell megalapoznunk.

A környezeti nevelés tartalma három témakörben valósul meg az óvodában:

- a természet alapjainak megismerése,
- jelenségek, kapcsolatok a természetben,
- természet-és környezetvédelem alapjai.

Éppen ezért a mindennapjainkat átszövi a környezettudatos magatartás szemlélete, vers és dalanyagunkat az évszakok változása adja, kihangsúlyozzuk  a " Jeles Zöld Ünnepek" adta lehetőségeket. Sokat kirándulunk, megfigyeljük a természet kincseit, változásait, ismerkedünk tágabb környezetünkkel.
 
Óvodánk családias jellegű, három csoportos, kis-középső-nagycsoporttal működik.

Épületünk alsó szintjén bölcsőde van, ezért óvodánk az emeleten helyezkedik el. Az óvoda udvarán a játékszigeten túl műfüves sportpálya is a gyerekek rendelkezésére áll, mely teret ad a különböző családi rendezvényeinknek is.

Ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások: óvodapszichológus; logopédiai foglalkozások; hittanoktatás; szülői támogatást igénylő szolgáltatások;

Fakultatív módon igénybe vehető külsős szolgáltatások: mozgást fejlesztő játékos torna; gyermek jóga; karate; foci; néptánc; angol; balett.