Óvodánk Rákospalota kertvárosi zöldövezetében, családias, kertes házakkal illetve a MÁV lakótelep emeletes házaival övezett területen fekszenek. Az óvoda hét egységből álló Pestújhelyi régiónak a Patyolat utcai tagóvodájaként működik.

Gyermekeink zöme a környező utcákban lakik, sokuk testvére, sőt már a szüleik is ebbe az óvodába jártak. Szívesen bekapcsolódunk a környék programjaiba a gyerekek előadásaival hétvégén is pl. Szomszéd ünnep, játszótér megnyitó ünnepség stb.

Óvodánk az elmúlt években megszépült, fejlődött és minden feltételt biztosít ahhoz, hogy az ide járó gyermekek nyugodt, szeretetteljes éveket tölthessenek el itt.

Ahhoz, hogy ez így legyen és a gyerekek az iskolában, majd felnőttként is örömmel gondoljanak vissza ezekre az évekre maximális szeretetet, figyelmet, a gyermekek sokrétű kíváncsiságának kielégítését és sok színes játékot és programot biztosítunk.  Megtanítjuk nekik játszva megismerni a világot, és megtanítjuk őket boldognak lenni, örülni és közben tanulni, fejlődni, okosodni.

Óvodai csoportjaink osztott, ill. osztatlan összetételűek. A csoportok feltöltöttsége 100 % fölött. A csoportok: kék, piros, zöld, sárga és lila. Már az épületbe lépéskor látszik, hogy a csoportok hogyan helyezkednek el,(színsávok mutatják) így segíti a gyerekeket is a tájékozódásban. Külön épületi sajátossága az óvodának, hogy a csoportok jól el tudnak különülni egymástól, ezek a blokkok öltözőből, mosdóból, csoportszobából, belső udvarrészből és előtérből állnak.

Hatalmas udvarunk jól felszerelt, többféle lehetőséget biztosítanak a gyerekeknek a mozgásra. Elvünk, hogy minden évszakban és időjárási viszonyban lehetőséget biztosítsunk a gyerekeknek a szabad levegőn való aktív játékra, mozgásra.

Nevelőtestületünk erőssége az összedolgozás. Pedagógiai alapelveinknek megfelelően azon fáradozunk, hogy minden hozzánk járó gyermeknek derűs, nyugodt, és biztonságot nyújtó légkört nyújtsunk és érzelmileg gazdagok, boldogok környezetükben jól tájékozódók, szépre fogékonyak önállóak, nyitottak, érdeklődők, együttműködők, elfogadók, előítélettől mentesek, kreatívak, . Az otthoni nevelést –folyamatos, naprakész kapcsolatot tartva a szülőkkel – igyekszünk kiegészíteni. A családokkal jó kapcsolatot ápolunk, ennek formái a nyílt napok, szülői értekezletek, ünnepekhez kötődő előadások, kézműves délutánok.

Óvodánkban figyelmet fordítunk a tehetséges gyermekek kiválogatására, fejlesztésére. Rendszeresen gazdagító programokat szervezünk számukra (színház, hangverseny és múzeumlátogatás, részvétel sportversenyeken)

Óvodai hagyományaink

A gyermekekkel, pedagógusokkal, szülőkkel együtt rendezünk közös programokat:

- Ünnepváró kézműves délutánok
- Szüreti mulatság az őszi hét keretén belül
- Márton napi lámpás felvonulás
- Karácsonyi ünneplés, óvónők kórusa
- Farsang
- Húsvéti kézműves délutánok, locsolkodás
- Nyílt napok
- Föld napján virág ültetés az óvoda szépítése a szülőkkel
- Vidórka nap, az óvoda gyermeknapi rendezvénye
- Egész napos kirándulás
- Anyák napi köszöntések
- Ballagások, évzáró ünnepségek

Ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások: óvodapszichológus; logopédiai foglalkozások; hittanoktatás; szülői támogatást igénylő szolgáltatások; mozgást fejlesztő játékos torna; gyermek jóga; karate; foci; néptánc; angol; balett