Óvodánk egy 15. kerületi kertvárosi óvoda, két csoporttal, kedves, családias hangulattal. A Katica és Süni csoportban vegyes életkorúak a gyerekek, így ha igény van rá, testvéreket, unokatestvéreket, barátokat tudunk egy csoportba elhelyezni. Tevékenység központú óvoda vagyunk, komplex foglalkozásokkal. Komplexitásunk a sokszínű éves programtervezet, szabadjátékok, irányított tevékenységekben mindenütt jelen van.

Fontosnak tartjuk a sok mozgást, a mindennapi mozgásba beépítve komplexen az anyanyelvi, ének-zenei, külső világ megismerés tapasztalatokat.

Már kisgyermekkortól nagyon fontosnak tartjuk a rendszeres élő mesehallgatást. Ma már egyértelmű, hogy az élő mese hallgatása semmi máshoz nem hasonlítható mértékben fejleszti a később az olvasáshoz és a tanuláshoz szükséges képességeket: a verbális kódolást, a figyelem fókuszálását vagy a "belső", mentális kép létrehozásának képességét.

A két csoportban négy óvodapedagógus, két dajka, egy pedagógusasszisztens és egy konyhás látja el a napi teendőket.

Katica csoport óvodapedagógusai Kiss Erzsébet (Zsóka néni), Herold Krisztina (Kriszti néni), Szabó Tiborné (Julcsi néni) dajka, Biténé Keszegh Emese (Emese néni) pedagógiai asszisztens és Kiss Barnáné (Marika néni) konyhás.

Süni csoport óvodapedagógusai Nagy Lászlóné (Irénke néni), Tóth Valéria (Vali néni), Demeter Katalin (Kati néni) dajka.

Családlátogatásokat tartunk óvodakezdés előtt, nyílt napokat, nem ritka, hogy az óvodába lépés előtt már nagyobb rendezvényeken meglátogatnak Bennünket az új gyerekek-szülők, barátkozás ismerkedés céllal.

A Szülők támogatását nagyon fontosnak tartjuk és megteszünk mindent a jó kapcsolat kialakításáért és fenntartásáért.

Alapítványunk „Vidám Ovis Évek Alapítvány”, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2018. január 1-jén teszi közzé az internetes honlapján a 2018. rendelkező évtől szja 1%-os felajánlására jogosult kedvezményezettek adószámát, nevét, székhelyét.

Adóazonosító szám: 18787962-1-42

Óvodánkat sok szervezett program jellemzi: szülős délutánok, vetélkedők, néphagyományok, egészséges életmódra való ösztönzés, sok mozgás, kirándulás a szabadban. Néphagyományokat ápolunk, Szüreti családos délután, Márton napi kézműves délután, Adventi kézműves délután, Mikulás, Karácsony, Farsang, Húsvét, Anyák napja, Apák napja, Gyereknap és a Pünkösdi ünnepeket ünnepeljük közösen a Szülőkkel.

Kirándulni megyünk a szabadba, állatkertet látogatunk, Színházba, könyvtárba a kerületben lévő Pestújhelyi Közösségi Házba járunk. Óvodánkba sokszor hívunk vendégeket, előadókat, így sokféle program helyet kap: Tűzoltó nap, Rendőr nap, Teddy Maci - orvos nap, Mesejátékok, Táncház, Állati jó bemutató,..stb. Szeretettel és nagy izgalommal várjuk minden évben az új csemetéket!